top of page
Search
  • Writer's picturePulse Purple Duck

Мандрівник з Книги Рекордів Зачекінився в Pulse

Updated: Feb 9, 2022

Сімсот вісімнадцять польотів на турбореактивному літаку Конкорд занесли Фреда Фінна до Книги рекордів Гіннеса. А його шарм та бажання ділитись життєвим досвідом і секретами успіху привели Фреда одного дня до нас в Pulse.

Фред Фінн- всесвітньо відомий мандрівник: він перетнув Атлантику більше 2 000 разів , пролетів вражаючі 100 000 миль лише за допомогою United Airlines, і відвідав понад 150 країн. Зважаючи на всі ці досягнення, можна було б уявити зарозумілого асса. Але, коли він сидить і описує деякі подвиги свого більш ніж шестидесятилітнього досвіду, стає очевидним, що цей жвавий 81-річний чоловік напрочуд простий та доброзичливий.


 

Гарне Обслуговування Клієнтів

"Подорожі стали наркотиком для мене," говорить Фінн, розмовляючи з командою Pulse. "Якщо я не сідаю в літак, у мене починається ломка, це невиправно," жартує він.

Перший професійний досвід Фінн отримав, коли він був ще хлопчиком у школі. Навчаючись вдень, він працював вночі в клубі Glenhouse, де паркував автомобілі, отримуючи приблизно 100 фунтів стерлінгів. "У ті часи це були великі гроші," каже він, "коли я бачив, як заходить хороший клієнт, я завжди біг до дверей, щоб забрати його машину, і це забезпечувало мені гарні чайові." Саме перша робота навчила молодого британця винахідливості та як надавити якісне обслуговування клієнтам.

Швидко піднявшись до консьєржа клубу та ще швидше на борт рейсу до Сполучених Штатів, однієї зими Фінн опинився в Нью-Йорку. Там він влаштувався в компанію, що виробляла магнітні вивіски для реклами на автомобілях. І коли, зацікавлений в розширенні свого бізнесу, начальник спитав у Фінна, чи могла б, на його думку, компанія працювати у Великобританії - той відповів що не впевнений, але готовий з’ясувати.

"Я прилетів до Лондона в п’ятницю ввечері і пішов по одній із головних вулиць поблизу аеропорту. Я отримав чотири замовлення з чотирьох магазинів," згадує Фінн, тоді я сказав своєму начальнику: "Це спрацює."


Спілкування в першу чергу

Наступним місцем роботи Фіна стала компанія Oldsmobile Cutlass. Його завдання полягало в тому, щоб відвідати кожне велике місто Сполучених Штатів та з’ясувати, чи можливо там продати обладнання для кейтеренгів. Поїздки зайняли 17 тижнів, але він це зробив, і зізнається, що за цей час зміг багато дізнатися нового про себе. "Моєю роботою було насамперед спілкування - так само, як і вашою. Якщо ви будете постійно працювати над цим навиком, ви досягнете успіху!"

Згодом Фін отримав пропозицію від компанії Hasbro, що була вкрай зацікавлена його талантами. З того моменту він почав займатись продажем навчального обладнання країнам, що розвиваються. Він подорожував 11 місяців на рік, спілкуючись з урядом, приватними підприємствами та міністерствами.


"Неособливий хлопець"

До Конкорду, подорожі забирали дорогоцінний час та гроші з корпоративних рахунків потенційних клієнтів. З появою цього неймовірного інженерного винаходу, Фінн міг потрапити в будь-яку точку світу за 24 години. "У звичайний день я міг вилетіти з Нью-Йорку близько 09.00 і приземлитися в Лондоні близько 18.00. До 22.00 я був на іншому рейсі туди, куди було потрібно: Найробі, Уганда, Танзанія, Сінгапур." Але це ще не все, розповідає британець: "Конкорд був веселим."


Подорожуючи на Конкорді, який був "першокласним літаком", Фінн не був "особливим хлопцем", але його помітили. Помітили саме завдяки особливому ентузіазму до спілкування. "Я літав з прем'єр -міністрами, королівськими особами та знаменитостями". Як розповідає Фінн, вони з Джонні Кешем стали добрими друзями, Брюс Спрінгстін регулярно цікавився, "скільки рейсів зробив Фред на сьогодні?", а значна частина непристойних жартів надійшла від Доллі Партон. Одна з його улюблених історій - про політ з Джоном Денвером на Різдво. "Денвер запропонував заграти що-небудь, і я сказав “так, звичайно!" На запитання про свою улюблену пісню, Фінн відповів: "Кантрі роуд." З блиском в очах Денвер сказав: "'В мене також!' звичайно - адже Денвер сам написав її. Ми співали аж до Нью-Йорку," посміхаючись, згадує Фінн.


Я Люблю Україну

Незважаючи на те, що Covid перешкоджав подорожам протягом останніх кількох років, Фінн, здається, не надто хвилюється. Знайшовши своє щастя в Україні, він одружився на молодій юристці і говорить: "Тут я почуваюся як вдома."

Не складно зрозуміти, чому у нього є друзі в усіх куточках світу. "Я тримаю при собі невеликий бортовий журнал, і одного дня я летів рейсом Міжнародних Авіаліній України." Фінн дістає маленьку пошарпану книжечку і читає запис від капітана того рейсу "Екіпаж радий, що ви на борту. Бажаємо, щоб ви були здоровими та багатими, та сподіваємось на нові зустрічію."

Фінн перегортає кілька сторінок і знаходить ще один запис: "Приємно літати з вами, це рідкісна нагода - летіти з тим, у кого більше годин польотів, ніж у всього екіпажу, разом взятого," пише той самий капітан МАУ через 10 років. "Я люблю цю маленьку авіакомпанію," каже Фінн, "і я люблю Україну."


Повага Нічого Не Коштує

Після закриття Конкорду, рекорд Фінна, 718 польотів на надзвуковому авіалайнері, вже не буде перевершено. Однак Фред Фінн вражає не тим, скільки миль він пролетів і скільки разів він подолав звуковий бар’єр. А своїм ставлення до обслуговування клієнтів, він випромінює його навіть тоді, коли розповідає історії про своє життя, різні посади, що він обіймав, та пригоди, що з ним траплялись. "Я розмовляю з усіма. Я думаю, що спілкування є ключем до всіх дверей. Повага нічого не коштує. Це добре - всміхнутися, добре - сказати будь ласка, і добре - сказати дякую."


Це дуже корисна порада від того, хто подорожував по всьому світу,

і ми з Pulse охоче застосовуємо її.


PULSE. Ми любимо те, що робимо. Ми робимо те, що обіцяємо.

47 views0 comments
bottom of page